The Judge in Lochem

Nadat we in Putten flinke schade hadden opgelopen, met een kapotte supercharger, moesten we in de voorbereiding naar Lochem toe flink aan de bak.
Toch waren we op tijd klaar en vertrokken we met een heerlijk weertje naar Lochem toe.
Onze klasse stond al 1e aan de start, je kan dan niet al even bij een voorgaande klasse kijken hoe de baan zich houdt en waar je op moet letten. Daarom hadden we al wat runs van de voorgaande jaren bekeken en hierop ons plan getrokken. starten op rechts en het liefst daar blijven.
De eerste run werd neergezet door Alligator, waarop de sleepwagen wat zwaarder werd gezet. Hierna was het de beurt aan Seaside die een full-pull reed. Dat je niet te ver naar links moest op deze baan, demonstreerde Bertus met de Double screamin' , de trekker bleef naar links trekken en net over de 100 mtr werd de kalklijn overschreden. DQ stond er als score en dat is volgens mij nog nooit eerder voorgekomen bij dit team.
Rising Star kwam niet vlot op gang, maar had daarna wel een goede balans en kwam tot 99,25 mtr.
Lambada had een mooie run en noteerde ook een fullpull.
Hierna waren wij aan de beurt, alle trekkers trokken naar links, dus begonnen we aan de rechterkant. De balans was niet helemaal je van het het, de voorwieltjes tipten net steeds de grond aan. We haalden een afstand van 108,36 mtr. Het was voor de run even spannend, we reden met een gerepareerde supercharger en dat is dan toch even afwachten hoe dit uitpakt.
Super Kasper reed een afstand van 79,59 Black Cat strande net achter ons met 107,33. het bleef spannend want er mocht er nog 1 over onze afstand heen anders reden we geen finale. Whispering Giant zou dit moeten kunnen alleen kwam de trekker niet in balans en zo strandde dit team op 94,75 mtr. Burning Madness bleef net 1 cm achter zijn voorganger steken.
Double D zette, terwijl pa Willem niet aanwezig was een full-pull neer.
Jaap reed met de Eager Beaver voor het eerst op de Mitas banden, iedereen was benieuwd wat dit zou gaan worden. De run was behoorlijk onstuimig, maar het team was tevreden. Misschien nog wel het meest over het feit dat alle motoren deden wat ze moesten doen.

Na 11 jaar afwezig te zijn geweest stond de single Griffon The Rebel ook weer aan de start, de eerste meters waren wat onrustig maar mooi om te zien dat deze trekker weer aan de start staat.
We stonden dus sinds een tijdje weer in de finale.
Seaside vertrok in de finale vanaf de linkerkant en zette een afstand neer van 87,40 mtr. Lambada ging hier ruim overheen en kwam tot 94,69 mtr. dit terwijl Gert het gas dicht trok omdat hij vond dat hij wel erg dicht ( ca. 1mtr) dichtbij de zijlijn kwam...
Het was aan ons de beurt, Theo ging heel rustig op het gas, liet de trekker erin klimmen en drukte toen pas het gas vol open. Mooi in balans en we kwamen hiermee tot een afstand van 89,10 meter. We waren dus al sowieso verzekerd van een podiumplaats.
Daan kwam, zag .... en reed ons voorbij met een prachtige run.
Zo werd het al met al een verrassend podium.
Deze uitslag zette wel de top van het klassement op zijn kop.
Lambada staat nu op plaats 1 met 101 punten
2e staat Whispering met 91 punt
3e staat Double Screamin' 90 punt
4e Seaside met 82
5e staan wij met 80 punten
6e Double D op 77 punten
7e Black Cat met 76 punten.
De overige trekkers staan op wat grotere afstand, maar vanaf plek 4 tot en 7 staat het wel spannend dicht bij elkaar.
Natuurlijk blijven we naar boven kijken, maar zoals we ook vandaag weer konden zien, zit de pech in een klein hoekje.....
Komende zaterdag vertrekken we naar Montfoort. Wordt vervolgd.......

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.