September update

Na Bakel nog geen update qua tekst, natuurlijk heeft u al wel ons filmpje kunnen bekijken van de glansrijke seizoensafsluiting, geweldig om de laatste wedstrijd een eerste plaats te behalen. Daar zijn we natuurlijk het hele jaar druk voor geweest en hebben we ons best voor gedaan. We kwamen in Made dicht in de buurt met een derde plaats en op andere wedstrijden zat de top ook dicht bij elkaar, maar niet dicht genoeg voor ons. Er waren wedstrijden waarbij de 1e zes trekkers binnen 2 meter van elkaar eindigden, dus spanning genoeg.
De omstandigheden in Bakel waren niet gemakkelijk, een hoosbui voor aanvang van de wedstrijd deed het terrein in een modderpoel veranderen. De baan zelf kreeg hier natuurlijk ook het nodige van mee en vooral de start was listig.
Ging je te snel op het gas dan vond je de grip niet, ging je te langzaam op het gas dan kon het maar zo zijn dat je te weinig startsnelheid kreeg om goed te presteren.
We reden met floating finish en kregen dus maar 1 kans om het goed te doen, of fout natuurlijk.
Theo ging bij de start heel rustig op het gas, en drukte de gashendel langzaam naar voren, steeds voelend of de trekker bleef versnellen en toen er rond de 25 a 30 meter volop grip was, ging het vol gas. Een geweldige run was het resultaat, de motoren zongen het uit en de trekker bleef maar gaan. 97,74 meter was het resultaat en wat waren we blij, want dat was tot dan de verste afstand. Whispering Giant werd tweede met een afstand van 95,76 en hoe mooi, Black Cat werd derde met een afstand van 94,14
Loon naar werken, want de laatste weken waren we erg druk geweest met veranderingen aanbrengen aan de trekker welke zich vandaag uitbetaalden. Het complete plaatje klopte, de banden werkten zoals ze moesten doen, hier zat ongeveer een 40 uur arbeid in. De motortoeren kwamen in de buurt van waar we ze wilden hebben, hier ontbrak het gedurende het seizoen nog wel eens aan, dus ook dat klopte in Bakel.
Daarnaast natuurlijk het inschatten en aanvoelen van de baan, kortom, alles bij elkaar pakte het goed uit.
We mochten dus de grootste beker mee naar huis nemen, althans mee naar huis, een deel van het team ging terug naar huis, terwijl het andere deel met bus en trekker door reisde naar Frankrijk om daar te kijken naar de Europese kampioenschappen.
Hier hadden we mee mogen doen vanwege de stand in het NL kampioenschap. Echter vanwege het feit dat onze supercharger afscherming wel goed gekeurd is door de NTTO, maar nog steedsniet door de ETPC was dit niet mogelijk. Qua gewicht is het voor ons simpelweg niet mogelijk om de oude stalen afschermingen te monteren dus dit moesten we aan ons voorbij laten gaan. Helaas, maar waar.....
We hebben mooie klasses gezien in Frankrijk en prachtige tractoren kunnen zien deelnemen. Hiervan is Sleadehunden een prachtig voorbeeld, 2 dikke V12 diesels in combinatie met een gillende (methanol) V8. Prachtig om dit over de baan te zien gaan.Ook de overwinning van Runawaydeere in de Prostock klasse was geweldig om mee te maken.
Inmiddels staat de trekker in de schuur, tenminste wat er ondertussen nog van over is, na een paar weken sleutelen en slopen staat er een naakt frame waar alleen nog de vooras en de achteras en wielen aan zitten. De rest staat her en der in de werkplaats. Veel onderdelen worden gecontroleerd dan wel vervangen of aangepast. Zo troffen we een kroon en pignonwiel aan wat niet meer het mooiste was. De aandrijflijn heeft zich het gehele seizoen goed gehouden, geen onderdelen die kapot zijn gegaan, maar er is wel duidelijk wat slijtage te zien.
De motoren zullen grondig worden gecontroleerd en verder willen we de smering aanpassen van de hoofdlagers, dit omdat dit nodig is als we op zoek gaan nog wat meer vermogen.....
Verder zijn we druk aan het denken over een nieuwe stijl voor The Judge het eerste ontwerp is klaar en hier zal nog wat aan gesleuteld gaan worden, maar dat de trekker er anders uit zal komen te zien is wel heel zeker.
Achter de schermen wordt er ook gewerkt aan een nieuwe website, ook hierin zal de nieuwe stijl worden meegenomen, kortom werk genoeg voor de komende winter.
We houden een ieder via facebook, twitter en onze site op de hoogte.
Verder willen we onze sponsoren en fans bedanken voor een geweldig seizoen, we kunnen het niet alleen en alle hulp en toejuigingen zijn welkom. We zijn erg tevreden met onze vijfde plaats in het eindklassement, natuurlijk gaan we op jacht naar meer, een paar keer pech door schades aan de supercharger assen, maar ja wie heeft niet af en toe een wat mindere dag.
Wordt vervolgd.Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.