Wedstrijdverslag Eext

Gisteren vertrokken we rond de klok van 9.00 uur naar Eext. Was het in Oudenhoorn warm, vandaag was het gewoonweg heet. Al snel bleek dat ditmaal niet het vermogen de scherpschutter zou worden, maar het feit van hoe je met de baanomstandigheden kon omgaan, zou de grootste winst brengen. De eerste meters van de baan, boden namelijk helemaal geen grip.
Maar voordat we konden gaan strijden, moesten we eerst nog over de weegbrug. Om niet weer met ondergewicht aan de start te verschijnen, hadden we besloten dat we maar eens een paar gewichten moesten maken. Totaal hadden we 50 kg gewicht bij gehangen. Een unieke situatie, want dit was de eerste keer in 7 jaar, in de 3.5 tons klasse, dat we extra gewichten op de trekker konden hangen. En ja waar doe je dat dan? We besloten een 20 kilo op de neus te leggen en 30 kilo op de kont. Hier moeten we dus nog ervaring in op gaan doen de komende wedstrijden.
Met deze extra 50 kg op de trekker, wogen we nu 3490 kg. Dus nog wat speling over.
We stonden als 4e aan de start en waren nog niet echt enthiousast geworden over de starts die we voor ons gezien hadden. Sowieso is het bij ons type motoren lastig om met het gas te spelen, omdat we maar een bereik van ca. 400 toeren hebben, waarin de trekker optimaal presteerd. Komt hij onder dit toerental, dan storten de motoren in. Een V8 motor daarentegen heeft een wat groter toerengebied waarin de motoren de maximale pk's leveren.
Theo had naar zijn voorgangers gekeken en ging dan ook voorzichtig op het gas. De wielen begonnen te spinnen en langzaam, heel langzaam, kwam het allemaal van de plek. Toen hij voelde dat de wielen meer grip vonden drukte hij de gashandel door, hierop werd de trekker erg onrustig en begon te springen. Theo nam gas terug om het vervolgens vol open te zetten. De trekker ging toen mooi hangen, maar ontwikkelde geen sneldheid meer, omdat de ballastbak al een mooi stuk naar voren was gekomen. De trekker stond stil op 82.82 mtr. Dit bleek uiteindelijk genoeg voor een zevende plaats. 1e werd Jaap met de Eager Beaver, 2e Double Screaming, die niet wegkwam in de finale door een onwillige sleepwagen. Als derde stond Whispering Giant op het podium. Door deze prestatie, hebben wij onze vijfde plek helaas moeten afstaan aan Whispering Giant.
Komende week zullen we het gebruikelijke onderhoud weer plegen. Voor zover we nu hebben kunnen zien, hebben we geen schade opgelopen.
De volgende wedstrijd, is zaterdag 10 Juli op strand Nulde in Putten.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.