Aanloop naar Stroe

In de laatste weken voor de eerste buitenwedstrijd, lopen we met de werkzaamheden aardig op schema. Zo heeft The Bus een grote beurt gehad en is deze voorzien van nieuwe filters en verse olie. Verder zullen we de komende periode gaan gebruiken om nog allerlei kleine afwerk klusjes te doen aan de bus.
Onlangs hebben we ook een hydraulische lift in de bus gemaakt. Voorheen krikten we de achterzijde van de trekker handmatig omhoog en werd er een bokje onder gezet. Dit om te voorkomen dat de trekker onderweg op de wielen stond te dansen. Aangezien we nu een echte hydroliek specialist in ons team hebben zitten, moest hier natuurlijk verandering in komen. Helmer is sinds een aantal maanden actief als zelfstandig ondernemer, aangesloten bij SHS Hydrolics, mobiele slangenservice. Voor de website klik je hier. Zodra de achtervloer in de bus gereed is zullen we hiervan een paar mooie plaatjes publiceren. Inmiddels hebben we het systeem al een paar keer getest en het werkt super. Eenvoudig met een druk op de knop, wordt de trekker vanachter omhoog gebracht, waarna deze in die stand wordt vergrendeld en vastgezet.
Natuurlijk gaan de werkzaamheden aan de trekker ook gewoon door. In Zwolle reden we nog met ons vertrouwde differentieel. Voor een paar runs vertrouwden we dat nog wel met onze nieuwe banden. Aangezien we verwachtten dat deze banden meer van de aandrijflijn vragen, hadden we een sterker differentieel op ons verlanglijstje gezet.
De verspaning hiervan werd deels door onszelf gedaan, de tandwielen kwamen vanuit Duitsland en de afwerking werd gedaan door VSP te Neede, in de persoon van Bennie Vreeman, de aandrijfspecialist. Ook komen hier de nieuwe aandrijfas, de steekassen, de midden tandwielen van de planetairen en de nieuwe price assen vandaan. De foto's van het nieuwe differentieel zijn te vinden in ons Foto Album.
Langzaam aan zijn we de trekker ook aan het poetsen, we willen dat ze er in Stroe weer mooi bij zal staan. Ondertussen beginnen we de techniek van het polijsten onder de knie te krijgen en volgens sommigen, kan dit zelfs verslavend werken....... (aldus een zekere H. Staal), oordeel zelf maar over het resultaat, want ook hiervan staan een aantal foto's in het Foto Album.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.