Cadzand

We vertrokken afgelopen zaterdagmorgen, rond de klok van 8 uur van het Kampereiland. Bij het station van Kampen, werden nog een aantal teamleden opgepikt. Het leek wel een echte lijndienst want in de buurt van Cadzand, werden nog twee verstekelingen opgepikt. Een teamlid van de Predator, lopende op pas geverfde nieuwe door zijn eigen hand beschilderde klompen en een teamlid van team Screaming Bobcat, luisterende naar de naam Klaas. Kor was reeds vakantie aan het vieren in het Zeeuwse en die kwamen we dan ook op het wedstrijd terrein tegen.
De 3.5 ton, stond als tweede op het programma. Hierin stonden er 9 trekkers op de startlijst.
Tijdens de 950 kf klasse, leek de baan weinig grip te bieden. Even ging het zeil ook nog over de baan, omdat het begon te regenen. Dit duurde gelukkig niet al te lang, al bleven er wel steeds onheilspellende wolken overdrijven. Gelukkig bleef het de rest van de wedstrijd droog.
Whispering had de proeftrek en scheerde over de full-pull lijn. Hierop werd besloten de sleepwagen zwaarder te zetten. Bertus had met de Double Screaming weinig moeite, ondanks wat bijremmen, om de trekker over de 100 meter te sleuren. Impala had het zichtbaar moeilijker en kwam tot een afstand van 71.20 meter. Bij Rising Star, lijkt het "virus" in de electronica goed verstopt, want opnieuw viel het vermogen weg, juist op het moment dat de motoren werden opgetoerd. Dan waren wij aan de beurt. De trekker ging vrijwel direct na de start er mooi in hangen, maar we kregen niet het gewenste toerental. Net voor de full-pull lijn, leek het of Theo het gas dicht deed, maar niets was minder waar. Het vermogen was even helemaal weg. Gelukkig hadden we genoeg snelheid en haalden de full-pull. Eager Beaver, schoof zes plaatsen op vanwege een behoorlijke olielekkage. Daarna kwam Seaside. Dit team heeft besloten komende winter een nieuwe trekker te gaan bouwen, het frame heeft dit seizoen al het nodige mee gemaakt, na de wilde runs in Stroe en Putten. Wellicht dat door dit frame de run dan ook wat onstuimig was. Dit deed geen goed aan de afstand, ze bleven staan op 94.97 meter. Dan kwam de Whispering weer. Met een mooie run werd de trekker in full-pull land gereden. John, zette met Popeye een afstand van 91.22 meter op het scorebord. Dan was het de beurt aan Bandit en met een strakke run werd hier ook de 100 meter lijn gepasseerd. Net op tijd had men de lekkage bij de Beaver, kunnen verhelpen. Jaap reed in een mooie stijl ook naar de finale.
Met een mooi opgebouwde run, werd er voor de Double een afstand van 90.25 meter genoteerd. Dan stonden wij weer aan de start. licht springend, vertrok The Judge, om daarna te gaan hangen. Weer haalden we niet het gewenste toerental, de neus ging weer naar de grond en licht blazend uit de inlaten stond de trekker stil op 66.81 meter. Achteraf gezien hadden we wellicht met een iets hogere bandenspanning de finale in moeten gaan. De "oude" 10 ply banden, gaven zoveel grip, dat we het verzet maar net konden rond krijgen op deze baan. Wellicht had een iets verdere afstand dan het resultaat geweest, maar of we een beter resultaat hadden gehaald zullen we natuurlijk nooit weten. Whispering Giant had een mooie run en trok 81.28 meter. Bandit trok er goed aan maar kwam niet aan de leidende afstand, ze bleven steken op 80.96 meter. Als laatste mocht Jaap het weer gaan proberen. In een run uit het boekje reed hij de trekker naar een mooie tweede plaats.
We waren tevreden met onze vijfde plaats. Ook lijken we op het eerste gezicht geen schade te hebben. Komende week controleren en veel tijd hebben we ook niet want komende zaterdag staat Lochem al weer op het programma. We hopen door continu te rijden, nog wat dichter naar de top vijf te kunnen komen.
Aangezien onze vaste filmcrew op vakantie is, hebben we de beelden van Cadzand ter beschikking gekregen van Helma Boer. Nog bedankt hiervoor. Klik hier voor de link.
Mocht u trouwens intresse hebben in een originele "The Judge" cap, dan zijn deze vanaf heden voor 12.50 te koop bij een van onze teamleden tijdens de wedstrijden. Ook kunnen deze via de e-mail; info@thejudge worden besteld.

Wellicht tot ziens in Lochem.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.