Laatste wedstrijd in Bakel

Ondertussen is het al weer even geleden dat we onze site hebben geupdate. De wedstrijdverslagen van Lochem en Montfoort ontbreken, vanwege het destijds op vakantie zijn van onze verslaggever.
Op beide wedstrijden waren we niet echt tevreden met het resultaat, beide wedstrijden liepen de motoren goed, alleen kwamen we aan het einde toeren tekort en we eindigden op een vijfde plaats.
We merkten dat het niet aan de motoren ligt, maar dat de banden nog steeds beter beginnen te werken, dit kost zoveel vermogen dat de motoren in toeren afzakken aan het einde van de run.
Hierop besloten we de overbrenging wat aan te passen en dit op de laatste wedstrijd in Bakel te testen. Onze doelstelling was om onze vierde plaats in het klassement vast te houden, hiervoor moesten we in ieder geval voor Willem Veldhuizen eindigen.
Met wat regendreiging en af en toe een druppel regen startte Lambada onze klasse. Ze kwamen tot een afstand van 105.73 mtr. De baan leek in eerste instantie veel grip te bieden, kijken hoe dit zich zou houden. Hierna was Eager Beaver aan de beurt, helaas zijn de problemen met de brekende blowerbelts nog niet voorbij want weer net voor het einde van de run liet een van de motoren het afweten, 97.53 mtr.
Dan was het Judge time, spannend natuurlijk hoe de trekker zou reageren op de andere wielsnelheid en sowieso is het met een nieuw ingebouwd kroon- en pignonwiel even afwachten of het heel blijft. We hebben het immers al een aantal keren meegemaakt dat een nieuwe set het nog geen run volhoudt.
De trekker haakte mooi op, de neus kwam misschien iets te hoog, maar er werd een mooie afstand neergezet van 104.09 mtr. Nu was het natuurlijk kijken wat de concurrentie zou gaan doen.
Double Dee, deze trekker gaat het, door een betere afstelling, steeds beter doen. Willem reed een mooie run en kwam tot 102.86 meter. Dan Double Screaming, Bertus kon vandaag kampioen worden en de run was er een uit het boekje, een mooie fullpull was het resultaat. Hierna de eer aan Whispering Giant, zij mochten geen punten verliezen en moesten ver voor Bertus eindigen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel. Een fullpull werd er in mooie stijl behaald.
Met nog twee geduchte concurrenten te gaan, werd het spannend of onze afstand genoeg zou zijn voor een finaleplaats.
Als eerste Seaside, de trekker ging er mooi in hangen en bleef uiteindelijk stil staan dicht bij onze afstand, hety scorebord gaf de uitslag, 104.00 mtr, slechts 9 cm achter onze afstand. Nog 1 te gaan en mooi dat ze er weer bij waren, vanwege de schade opgelopen in Eext heeft het team van de Black Cat de afgelopen weken niet stil gezeten.
De gehele trekker werd gedemonteerd, het frame was op verschillende plaatsen krom en moest gericht worden. Ook was er de nodige aandacht ana de motoren besteed, omdat deze ten tijde van de crash in Eext behoorlijk toeren hadden gemaakt. De trkker liet een mooie run zien, totfdat er witte pluimen op de bovenste motor verschenen, het resultaat was 99.91 mtr.
We stonden dus in de finale. Inmiddels was de trekker afgetankt en genoeg afgekoeld om nogmaals de strijd aan te gaan.
Weer liet Lambada een mooie run zien, de afstand was 96.14 mtr.
Theo stond weer voor de sleepwagen, deze run ging een stuk minder, de snelheid kwam er niet goed in en het vermogen kwam niet op de baan, de afstand was 88.40 mtr. We wisten dat dit niet genegt zou zijn voor een podiumplaats.
Dan kwam Double Screamin, ook hier een onrustige run, de trekker driftte met de achterwielen over de baan heen, met veel toeren en met name het laatste stuk weinig snelheid, werd een afstand gehaald van 93.76 mtr.
Hierna kwam Bas, hij zag en overwon, de triple TV3, ging er mooi in hangen en bleef maar gaan, 97.38 mtr, was goed voor een 1e plaats.
Terug bij de bus, waren we redelijk tevreden, de finalerun had beter gekund, maar aan de gegevens van onze data logger konden we zien dat onze test geslaagd was. We hebben genoeg data verzameld om wat huiswerk te doen, voor het komende seizoen.
Van deze kant feliciteren we de fam. Boer met het behalen van wederom de 1e plaats in het NK, ook Whispering en Seaside van harte met het behalen van de 2e en 3e plaats.
Voor het filmpje van onze runs klik je hier: http://www.thejudge.nl/content/judge-bakel-2013

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.