Lochem

Een listig weertje vandaag en dito baan. Net tijdens de pro-stocks begon het ff te regenen. Poosje stil gelegen en daarna weer verder. Ondanks een floating finish afstelling hier toch een finale. De baan gaf goed grip. We besloten daarom de banden wat harder te zetten. In de miniklasse kon je goed zien dat niet degenen met het meeste vermogen de trekker netjes de baan over kregen. Rijden met verstand was hier het devies.
Dan tijd voor de 3.5 ton, na weer een regenpauze. Vandaag een record aantal deelnemers, dertien in totaal. Rond de klok van 8 uur begonnen we. Ook in floating finish afstelling. Eager Beaver mocht als eerste. Met een mooie run kwam Jaap tot een afstand van 95.89 meter. Daarna was het onze beurt. Theo ging bijna van begin af aan vol op het gas. De trekker kwam hoog los van voren, zakte iets terug en ging er super in hangen. Ze ontikkelde veel snelheid, maar de baan bleek toch te zwaar voor ons verzet. Rond de 65 meter, storten beide Griffons in en kwamen we mede door de goede begin snelheid nog tot 72.82 mtr. Hierna Seaside Affair, ook deze trekker, had een mooie run, 96.82 mtr was het resultaat. Dan haakte Popeye aan, met een minder lopende rechter Allison, kwam John tot een afstand van 70.26 meter. De eerste poging van de Bandit, strande op 29.02 mtr. Er bleek een noodstop uit te liggen. Zes plaatsen later kwam het team uit Putten terug en kwam op een afstand van 87.86 mtr. Impala, kwam pk's te kort en zette de trekker stil op 61.14 mtr. Voor het eerst dit jaar was Simply weer van de partij in de 3.5 tons klasse. Na een goede start trok de trekker wat naar de rechterkant, een kleine remcorrectie en Bastiaan bleef maar gaan, 100.06 meter, een mooie run. Green spirit 7 was ook van de partij. Deze 2.5 tons trekker had het moeilijk met de zware baan en de sleepwagenafstelling, 33. 72 mtr was het resultaat. Hierna Super Kasper, ook voor het eerst weer in de A-divisie, ook hier konden de Griffons het toerental niet vast houden en ze stonden stil op 62.96 mtr. Bas ging super weg met de Whispering, even voorbij de 45 meter sloeg het noodlot toe, want de tussenbak gaf de geest, 52.47 mtr. Black Cat stond in vol ornaat, dus met 4 draaiende chevies aan de start. De trekker liet een mooie run zien en kwam tot een afstand van 88.47 mtr. Hierna Bertus, met de Double Screaming, op dergelijke banen voelt deze trekker zich in haar element, veel grip en nagenoeg alle pk's worden aan de grond gezet, de winnende afstand werd gezet op 106.21 mtr. Als laatse verscheen Rising Star voor de sleepwagen. De trekker pakte goed op en had dit keer gelukkig geen last van electronische problemen, de sleepwagen werd uiteindelijk stil gezet op 88.97 meter, een mooi resultaat voor deze nieuwe trekker.
1. Double Screaming.
2. Simply
3. Seaside Affair
4. Eager Beaver
5. Rising Star
6. Black Cat
7. Bandit
8. The Judge
9. Popeye
10.Super Kasper
11.Impala
12.Whispering Giant
13.Green Spirit 7
Met deze overwinning, heeft Double Screaming nu 40 punten voorsprong, 1 keer aanhaken is dan ook genoeg voor het winnen van het kampioenschap.
Aangezien er in Great Eccleston een zware baan ligt en we daar een mooie show willen neerzetten, gaan we komende week een iets lager verzet monteren. De motoren zullen dan iets meer toeren draaien en dit willen we dan in Meerkerk komende zaterdag testen. Volgende week zal Theo niet aanwezig zijn doordat hij ergens in Frankrijk zit, Jan zal dan de gashandel van The Judge gaan bedienen.
Foto's en filmpjes volgen.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.