Loerbeek 2019

Onder een lucht met een zon en wat wolken vertrokken we naar het oosten. Onze klasse stond als 2e op het programma en zo konden we mooi even kijken hoe de light modified het deed en hoe de baan er bij lag. Nou in die klasse gebeurde er genoeg. Flinke schades bij de 2 Zeeuwse teams, een heldhaftige run van Berrie Boer in de kwalificatie, een Bandit met een snoeiharde fullpull en wat deelnemers die door alles wat ze gezien hadden wat voorzichtiger geworden waren. De finale liet evenzoveel spektakel zien, bij Bandit waar een blowerbelt als krans om het stuur kwam te liggen en de stuurmanskunsten van Berrie werden wederom op de proef gesteld, waarbij halverwege de run het gas er helemaal afging, er gestuurd werd en er toch een overwinning werd behaald.

Wat beloofde dit voor onze klasse, we mochten als laatste starten en konden zo even de kunst afkijken. Wel hoopten we, dat mochten we in de finale komen, er in ieder geval 4 finalisten zouden zijn, zodat we genoeg tijd hadden om de motoren terug te koelen. Voorheen hadden we hier nooit zoveel mee te maken, maar wanneer je regelmatiger in een finale terecht komt, dan moet je daar rekening mee gaan houden. 

Afwezig in onze klasse waren Alligator en Black Cat. We gingen van start met Lambada, Gert liet er geen gras over groeien en trok een snelle full-pull. Super Kasper trok weer wat naar links en moest corrigeren en kwam uit op 69,47 mtr. Whispering Giant was voorzien van nieuwe banden, dat deze nog wat onwennig zijn bleek, ze kregen een groeiend wiel en hierdoor kon Bas de trekker niet binnen de baan houden. Seaside had een wat lastige start, ging daarna mooi hangen en reed een full-pull. Eager Beaver was de schade van Langedijk weer te boven en reed in een mooie balans naar 109, 89 mtr.  Rising Star was ook weer van de partij, Jan Bosman kent wat problemen met zijn nek en daarom is het elke wedstrijd afwachten of ze erbij zijn, de trekker reed met de neus hoog in de lucht naar een full-pull. Bits'n pieces, kende een wat onrustige run en bleef steken op 88,40 mtr. Deze trekker heeft meer potentie dan ze op het moment laat zien, er zijn afgelopen winter heel wat wijzigingen aangebracht en natuurlijk moet dat allemaal nog op de juiste plek vallen. 

Dan was het Griffon time. De trekker werd iets links van het midden op de baan aangehaakt. De eerste meters wat onrust bij de start, de baan lag niet helemaal vlak en meerdere trekkers hadden hier last van wat springen. toch ging het gas er vrij vlot vol op, vanaf 30 meter kwam de balans en erin en met een kleine remactie reden we vlot een full-pull, Theo trok het gas dicht voorbij de 110 mtr lijn zonder dat we uitspinden.

Helmer vroeg aan de chauffeur op de sleeptrekker om onderweg niet te stoppen en zo snel mogelijk naar het parc ferme te rijden zodat we zo lang mogelijk konden terug koelen. Dit werd vlotjes uitgevoerd, Theo had nauwelijks de tijd om te zwaaien onderweg. 

Er werden geen gewichten toegevoegd aan de sleepwagen, wel werd er voor de bak een andere versnelling gekozen, de bak zou 10 mtr eerder bovenaan zijn. 

Gert mocht wederom als 1e, het advies van zijn broer om niet direct vol op het gas te gaan, sloeg hij in de wind, met een mooie run zette hij een afstand neer van 103,93 mtr... het benaderede de afstand van de vorige wedstrijd in Langedijk, daar kwamen we ruim 8 mtr tekort. Hierna was het de beurt aan Seaside. Het gas ging erop, de trekker werd wat onrustig, leek bij de 50 meter even uit te breken en de balans was verstoord, evengoed 95,78 mtr, hier moesten we nog maar eens aan zien te komen. Dan Rising Star, Jan ging er goed voor zitten en e trekker kwam snel in balans, en die bleef er tot het einde, 97,68 mtr was de afstand. Het begon nu toch wel te kriebelen, waar zouden we vandaag toe in staat zijn, zat er een podium plek in ?

Theo ging vlot op het gas, de trekker ging hangen en bleef hangen, de 90 mtr schoot voorbij, ja zelfs de 100 lijn werd voorbij gereden,.... het scorebord liet even op zich wachtten, met het oog konden we het niet zien, onze afstand was geweldig, 103,40 mtr, mar een klein stukje verwijderd van de 1e plaats. Wat hebben we genoten van 2 geweldige runs en te horen aan de reacties naderhand heeft het publiek ook van onze klasse genoten, mooi hoe de spanning er dan in zit. Waarschijnlijk als schrijver van dit stukje ook niet geheel onbevooroordeeld, maar dit zijn gave wedstrijden. Aan het eind van de finalerun hadden we wel wat olielekkage, de hele trekker zit eronder en zal flink gepoetst moeten worden. Voor zover we nu kunnen zien geen grote schade en dat is minstens zo belangrijk als de 2e plek die we behaald hebben. Komende weken willen we nog wat aanpassen aan de trekker, waardoor we hopelijk nog iets verder zullen komen. Verder zal het nodige onderhoud plaats vinden voor we op 8 Juni zullen strijden in Stroe. Ben je erbij als we onze 2e plek in het klassement gaan verdedigen?

tot dan......

Videos van Loerbeek 2019

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.