Made 2013

Gisteren naar de wedstrijd in Made. In het verleden slechte ervaringen opgedaan, een keer buiten de baan, een keer een achteras gesloopt, een aandrijfascoupler kapot, een motor afgefikt, een zelfrijdende startkar, die dit wel heel letterlijk nam, kortom we vonden dat het wel eens tijd was voor een keerpunt.
De baan lag er goed bij, we konden aan de voorgaande 2 klasses, mini en two-wheeldrive niet heel veel aflezen, maar gelukkig hoefden we niet als eerste trekker. We stonden als derde op de lijst. Voor ons reed Rising Star de proeftrek, maar dit was een onrustige run die eindigde op 67.82 mtr. Sesaide zette een dijk van een run neer en kwam tot 109.79 mtr. Inmiddels stonden wij naast de sleepwagen opgesteld om te gaan starten. De stroom ontbrak echter op de trekker en het probleem werd gevonden in een afgebroken accukabel. Zes plaatsen opschuiven dus. Ondertussen werd dit gerepareerd en was het de beurt aan double D, 1 motor leek niet goed te zijn en tijdens het optoeren werd de run afgebroken. Willem besloot om niet terug te komen. Eager Beaver haakte aan, het zit Jaap en de zijnen nog niet mee, 33.04 mtr als gevolg van een kapotte blowerbelt. Double Screamin' ging er geweldig in hangen en reed een fullpull. Whispering Giant, had ook een mooie run en zette een afstand neer van 106.69. Lambada kwam tot 106.78, Black Cat kwam met een superrun tot 106.55. Hoezo dicht bij elkaar?
De Griffons werden gestart Theo reed de baan op en er werd aangehaakt. Rustig op het gas en de grip werd gevonden en het gas ging vol open, de trekker ging er mooi in hangen en ontwikkelde goed snelheid, tot...... bij 55 meter de rechtermotor begon te hoesten en onregelamtig begon te lopen. Het gas er even af, weer er vol op, maar de snelheid was eruit en de motor deed nog niet echt mee. We haalden nog een afstand van 85.95 mtr. Weer liep het niet zoals het moest in Made. Rising Star haakte voor de 2e keer aan en de run was vergelijkbaar met hun 1e run. 68.24 mtr.
De finale werd gewonnen door Double Screamin'met precies 110 meter, 2e werd Seaside met 104.24, 3e Whispering met 101.33, 4e werd Lambada met 97 mtr, 5e Black Cat en wij zesde.
Komende week uitzoeken wat precies het probleem is. We hebben een vermoeden dat het aan de ontsteking ligt of aan een van de pointboxen. Materialen hebben we hiervoor zo niet op voorraad liggen. Dus het zal met 1 week tijd voor de wedstrijd in Oudenhoorn nog spannend worden.
Inmidels staat het filmpje ook op de site, klik hier voor de beelden.
Wordt vervolgd.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.