Meerkerk

In de week voor de wedstrijd alles gecontroleerd en omdat we het verzet op de zware baan in Lochem niet tot het einde toe konden rond krijgen hadden we een lager verzet gemonteerd. Hierdoor klimt de trekker ook wat makkelijker in de ketting. Aangezien we in Lochem al behoorlijk hoog kwamen, besloten we om op voorhand wat gewichten te leggen aan de voorkant van de trekker zodat de neus wat meer moeite zou hebben om los te komen. Dit gezeul met gewichten is helemaal nieuw voor ons en daar moeten we dus nog wat ervaring in op doen. Bij het zien van de pro-stock klasse, bleek dat de baan in Meerkerk maar voor de helft te gebruiken was. Aan de linkerkant moest je helemaal niet zijn, dus hadden alle tractoren maar een beperkte lijn die gereden kon worden. Sommige deelnemers verkeken zich hier toch nog op, of konden de trekker niet geheel rechts houden.
In verband met de vakantie van Theo, stonden we aan de start met Jan op de bok. Aangezien het al weer 6 jaar geleden was dat Jan reed, kozen we wel de rechterkant, maar toch niet helemaal strak langs het lijntje. De motoren pakten goed op, alhoewel Jan vanaf dertig meter toch behoorlijk moest remmen om de trekker aan de rechterkant te houden, ging The Judge met de voorwieltjes een stukje boven de baan, in een rechte lijn naar achteren. De motoren konden het verzet op deze baan goed rond krijgen en zo kwamen we tot een afstand van 90.65 mtr. Jan deed het gas dicht, en spinde niet volledig uit, omdat hij het mechaniek wilde sparen. Deze afstand was goed voor een zesde plaats en zo kwamen er weer 6 punten bij. In de stand staan we hierdoor ook nog steeds op een zesde plaats.
Komende week, zullen we het nodige weer controleren en wellicht nog her en der wat extra aandacht besteden aan de trekker.
We gaan namelijk het weekend van 27,28 en 29 augustus, met de trekker naar Engeland. We hebben weer een uitnodiging gekregen om daar deel te nemen aan de wedstrijd in Great Eccleston.
Twee jaar geleden zijn we daar ook heen geweest en we kijken er naar uit daar weer te mogen rijden. We zijn dan ook benieuwd of we het kunnen opnemen tegen Snoopy, de uit Engeland afkomstige double Griffon.
Verder zijn we al volop plannen aan het maken voor aanpassingen aan de trekker voor komend seizoen. Zoals het nu lijkt staat er heel wat te gebeuren, maar dit alles is nog afhankelijk van hoe de limieten voor volgend jaar en de komende jaren zullen worden ingevuld. Ook zijn we er financieel nog niet helemaal uit. Maar dat er wat gaat veranderen aan onze trekker is wel zeker. Een klein tipje van de sluier willen we al wel oplichten. Er komen sowieso Puller 2000 banden onder de trekker. Of we dit met dezelfde motoren in de huidige opstelling gaan doen is nog lang niet zeker........... Wordt vervolgd.
In de fotogallerij, vindt u weer een aantal mooie foto's, welke gemaakt zijn door Stephan Goertz, Herzlichen Dank Stephan.
De filmpjes staan in de filmgallerij.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.