Meerkerk weer een podium !!!!!!!!!!!!

Vandaag stond Meerkerk op het programma. De standaardklasses op de vrijdagavond waren afgelast, vanwege de omstandigheden op het wedstrijd terrein. In de nacht van donderdag op vrijdag had het er behoorlijk geregend en de organisatie stond voor een moeilijke keuze. Men besloot het vrijdag programma af te gelasten om zodoende de Zaterdag wedstrijd door te kunnen laten gaan. Het terrein bleef dan nog enigszins berijdbaar.
Het was weer een spannende dag vandaag, de strijd voor de punten ligt dicht bij elkaar en zodoende is elke wedstrijd een finale als het ware. Wij zijn het ook niet gewend om in de top mee te draaien dus dat zal ook meespelen bij dit bijzondere gevoel. Onze klasse mocht als eerste voor de sleepwagen verschijnen en aangezien er problemen waren met de Keep Moving, werd de Big Benz sleepwagen ingezet.
De schrijver van deze update was niet aanwezig op het terrein, maar werd middels Twitter, whats app, sms en live verslagen op de hoogte gehouden. Ook zo kan een wedstrijd super spannend zijn.
Als eerste mocht Impala voor de sleepwagen en zij trokken een afstand van 25.36 mtr, maar besloten de proeftrek over te doen. Hierna kwam Seaside, die een afstand reed van 90.72 mtr, hierna was het de andere kant van Egmond en wel de Whispering Giant, zij reden een afstand van 89.22 mtr. De baan was wat aan de losse kant en hierdoor werd er voor het aanrijden een wals ingezet. Hierna mochten wij aantreden, de voorwielen kwamen vrij snel los en in een mooie run ging het naar de 101.43 mtr. De spanning steeg, want zou dit genoeg zijn voor misschien weer een podiumplaats?
John mocht daarna met de Popeye en kwam tot een afstand van 78.55 mtr, dan Eager Beaver en Jaap kwam tot 92.74 mtr. Dan kwam Black Cat aan de start, helaas met maar drie lopende motoren, want er was een olieslang geknapt en nergens was er even een te vinden. Zij reden een afstand van 82.19 mtr. Impala deed de proeftrek over en kwam nu minder ver dan de 1e run, 24.70 mtr. Hierna was het Bandit time, de mannen van de Veluwe hebben hun hele vakantie ongeveer opgeofferd om er vandaag weer bij te zijn. Er waren nogal wat problemen met alle drie de motoren en ondertussen werd er ook nog even een ander verzet in de achteras gemonteerd. Dit met een vooruitziende blik op de baan in Meerkerk, getuigen verklaren dat de trekker ook wel wat scherper stond afgesteld en dit alles vertaalde zich naar een superafstand van 107.25 mtr. Dan kwam Willem Veldhuizen, die buiten mededinging mee rijdt vanwege de huidige set up van de motoren. Willem had een goede run en ging zelfs nog over Bandit heen, hij kwam tot 107.78 mtr. Hierna kwam Rising Star en zij reden een afstand van 96.24 mtr. Met nog een deelnemer te gaan, waren we al zeker van een podiumplek. Heel even begon het te spetteren, maar dit weerhield Bertus er niet van de Double Screaming tot over de 110 meterlijn te zetten. Een prachtige prestatie.
We zijn weer zeer tevreden met onze 3e plaats, inmiddels al weer de 4e podiumplek op een rij en wat voelt dat geweldig.

Omdat Bandit net voor ons eindigde, staan we nu qua punten samen op een gedeelde 2e plaats. Hieronder de stand:

Punten
Meerkerk
Tussenstand

Double Screamin
221
40
261

Bandit
203
37
240

The Judge
205
35
240

Black Cat
201
30
231

Whispering Giant
195
31
226

Seaside
193
32
225

Rising Star
191
34
225

Eager Beaver
169
33
202

Popeye
91
29
120

Impala
76
28
104

Super Kasper
58

58

Burning Madness
58

58

Lambada
30

30

Vandaag was mede een belangrijke dag omdat de wedstrijd van vandaag nog mee telt voor het toewijzen van de startplaatsen voor het EK in Finland op 3 en 4 September. Met onze gedeelde tweede plaats, zit dat dus helemaal goed. Bandit staat virtueel tweede omdat zij gedurende het seizoen meer tweede plaatsen hebben dan wij. In principe worden de 2 tractoren die bovenaan staan kostenloos naar het EK afgevaardigd. De plaatsen 3 tot en met 6 krijgen een kleinere vergoeding.
Als we heen gaan, zullen we dus een groot gedeelte van de reis zelf moeten betalen en aangezien het dit jaar in Finland is loopt dit aardig in de papieren. Inmiddels heeft zich al een brandstofsponsor aangeboden, Klaas hartelijk bedankt hiervoor. De kosten van de boot naar Finland zijn behoorlijk, dus we staan nog in dubio of we wel of niet kunnen gaan. Er moet dit jaar immers ook nog een set Pullers worden aangeschaft, anders rijden we sowieso volgend jaar niet.....
Mochten er personen of bedrijven zijn, die spontaan een donatie willen doen, dan kan dat natuurlijk, neem dan per mail contact op met Helmer Kloosterziel, helmer@kpnplanet.nl of 06-13219396.
Uit bovenstaande stand, blijkt ook, dat Double Screamin in Bakel in principe alleen nog maar hoeft aan te haken. Hiermee zou het team 20 punten verdienen en dan niet meer in te halen zijn.
Vanaf deze plaats, van harte gefeliciteerd aan team Screamin en team Bandit, voor het behaalde resultaat. Loon naar werken zullen we maar zeggen.
Uw webmaster zal na vandaag 2 weken op vakantie zijn, de site zal in die tussentijd dan ook niet worden geupdate.
In ieder geval tot in Bakel en misschien tot ziens in Alaharma, Finland.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.