Micropuller nieuws

Onlangs ontvingen wij een bericht in ons gastenboek van een Duitse fan. Hij was een micropuller aan het bouwen en deze moet gelijkenissen gaan vertonen met onze trekker. Er starte een mail wisseling en er werden foto's uitgewisseld.
Aangezien de bouw van de micropuller nog in volle gang is, hebben we hiervoor in ons Picasa album een extra mapje aangemaakt.
Verder hebben we nog weer enkele foto's van de nieuwbouw van de trekker toegevoegd.
Ondertussen zijn de drijfstangbouten binnen gekomen. Deze liggen voor een Griffon niet zomaar op het schap. Ze moeten daarom speciaal gemaakt worden. Nu is het zo dat wanneer vroeger een Griffon voor een revisie uit elkaar werd gehaald, het zo kon zijn dat niet alle drijfstangbouten vervangen werden. Hierom moesten we eerst van beide motoren alle drijfstangbouten opmeten. Nadat alles opgemeten was, konden we de bouten met de juiste maat gaan bestellen.
In de ene motor waren deze maten allemaal gelijk. In de andere motor, waren de maten behoorlijk verschillend. Dit betekent dus, goed opletten met het laten maken, maar vooral met het monteren.
Zodra de rechtermotor klaar is, zal deze uit de werkplaats verdwijnen en tijdelijk in de andere schuur worden geparkeerd. Hierdoor krijgen we dan ruimte om het nieuwe frame, dan weer in de werkplaats te zetten en verder te gaan met de opbouw daarvan. Inmiddels is de vooras al weer gemonteerd. Komende week zullen de achtervelgen binnen komen en daarna kunnen de Pullers erop gezet worden.
Zoals je leest is er nog veel te doen voordat we in Zwolle aan de start staan,....... het zal erom gaan spannen of we alles op tijd klaar krijgen.
Hierbij de link naar onze picasa Gallerij van de nieuwbouw en van de Micro puller.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.