Op de (nieuwe) sloffen naar Putten

Na afgelopen runs in Eext, tesamen met de andere gemaakte runs te hebben geannaliseerd, komen we tot de conclusie dat we absoluut minder grip hebben dan de andere trekkers in onze klasse. Dit terwijl we gehoopt hadden met de Pullers juist meer grip te krijgen. We hebben het al met diverse bandenspanningen geprobeerd alsmede het profiel aangepast maar dit heeft allemaal niet het gewenste resultaat gehad. Na de wedstrijd in Eext wisten we dan ook even niet meer, waar het in zou kunnen zitten anders dan in onze banden.
Buiten het feit om, dat we niet zomaar even budget hebben voor een nieuwe set, duurt het ook nog even voordat een nieuwe set banden hier kan zijn.
Maar opeens kwam er een telefoontje van de andere kant van IJsselmuiden, Bertus Boer van team Sreamin' Bobcat, bood ons een set aan, die we mogen monteren en gebruiken op de komende wedstrijden. Het zijn banden die zich al een aantal runs bewezen hebben en dus wel goed moeten zijn. Geweldig dat op zulke momenten dit wordt aangeboden. Bertus en Helma, van deze zijde hartelijk dank voor het mogen lenen van jullie set banden.
Wij zijn nog best druk deze week om alles voor elkaar te krijgen. Daarom zijn we afgelopen maandag al gestart met het reguliere onderhoud. Net voor de tweede run, bleek de trekker bijna niet te willen schakelen. daarom moest ook de verzamelbak eraf en de koppeling worden geinspecteerd. Verder zal er olie worden ververst in zowel de motoren als de achteras. Het brandstofsysteem opnieuw worden afgesteld en getest.
Daarnaast moeten we een set adapterplaten maken om de velgen van Double Srcreamin' op onze planetairen te laten passen. Dit materiaal is inmiddels binnen en zal door Geert en Theo bij MFE Kampen op maat worden gefreesd.
Kortom genoeg werk nog.
Dit alles hebben we er graag voor over om zaterdag tijdens de Beachpull in Putten een goede run te kunnen neerzetten.
Hieronder een aantal foto's van de werkzaamheden.

Wellicht zien we u Zaterdag.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.