Powervalley Langendijk

Na lange tijd een update. We zijn de winter goed doorgekomen met een aantal aanpassingen aan de trekker. Daarnaast zijn we druk doende geweest met het verbouwen van een bestaande schuur bij Helmer die we omgetoverd hebben tot werkplaats met vloerverwarming en een heerlijk plekje waar we na het sleutelen een frisje of biertje kunnen drinken. We zijn Helmer en Anita zeer dankbaar voor het feit dat we hier altijd ongestoord onze gang kunnen gaan. Of er nou paarden op stal staan, of dat de kinderen slapen, we krijgen nooit commentaar. Familie Kloosterziel super bedankt hiervoor en we hopen nog lang lawaai te mogen maken.

In Zwolle zagen we al dat de aanpassingen die we deze winter hadden doorgevoerd hun vruchten afworpen, we konden alleen de trekker nog niet in het rechte spoor houden. Na wat modificaties aan het remsysteem en enkele verborgen aanpassingen gingen we naar Ahoy. Wat daar gebeurde konden we alleen maar dromen. We werden met 2x de verste afstand 1e..... Maar ja wat ga je dan presteren op een buitenbaan. We wilden graag testen en we trokken naar Fuchtorf. Na een gezellige dag, brak net voor onze klasse de lucht open en viel er een bak regen. Gemiste kans, maar wel een leuke dag gehad.

Dus dan staat opeens Langedijk op het programma. Noord Holland, we waren er nog nooit geweest. 3 jaar geleden kapot en we haalden het net niet, vorig jaar waren we nog aan het bouwen, dus ging het ook niet door.Dit jaar voor het eerst die kant op, en spannend natuurlijk, zou onze trekker op een lange baan ook rechtuit gaan? De baan lag er strak bij en wij mochten als eerste klasse. Onder een stralende zon, maar met een straf windje begon onze klasse.

Veldhuizen had de proeftrek met de Bits 'n pieces, de trekker trok naar rechts en het gas ging eraf. Hierna was het de beurt aan Seaside, de trekker begon onrustig, maar kwam daarna in balans en een afstand van 105,24 mtr stond. Alligotor is nog aan het bouwen en Rising Star was vanwege ziekte van de rijder afwezig. Lambada reed in een soepele run naar de fullpull. De Eager Beaver leek nog wat problemen te ondervinden van de wedstrijd in Zwolle en er ging iets mis in de kleppentrein van een van de motoren, het gas ging eraf voor de 30 mtr, maar helaas kon Jaap niet terug komen. Hierna was het Judgetime en Theo reed met een kleine correctie en met een mooie balans, naar de fullpull. Kippenvel, we zaten sowieso in de finale !!!! Black Cat, uitgerust met nieuwe banden stond voor de sleepwagen. De banden gaven gaven goed grip de trekker ging er mooi in hangen, maar trok helaas naar links. Een remcorrectie gaf een groeiend wiel en met een onstuimig einde werd de noodstop getrokken. 80,21 mtr.

Super Kasper, liet de bezoekers op de VIP stof en zand happen, de klei vloog hoog door de lucht en ze stranden op een afstand van 71,53 mtr. Hierna was het opnieuw de beurt aan aan Bits en Pieces, ze hadden een betere run dan de 1e en kwamen tot een afstand van 105,81. Seasie kwam terug en reed in de officiele run met een motor minder toch nog een afstand van 93,85 mtr. Op de thuiswedstrijd helaas geen finale. Whispering Giant reed ook een finale afstand met een mooie balans, 108,65 mtr. 

Mooi, onze 1e buitenwedstrijd voor de competitie en we staan in de finale. Net voor de finale krijgen we de melding dat Veldhuizen niet terug komt, de verzamelbak is te heet en na 2 runs willen ze eerst alles controleren.We staan dus sowieso op het podium !!!! 

Finale.

Lambada haakt aan en haakt op, met een mooie run komt Wim tot een afstand van 106,21.... Dat dit lastig wordt voorspellen we al. We hebben minder vermogen, maar ja je weet het nooit, balans, verstand en banden kunnen het verschil maken..... Theo gaat rustig op het gas, de trekker gaat hangen, als de pushdown van de sleepwagen erin komt gaat de neus iets naar beneden.. de trekker graaft door, we stranden op een afstand van 97,93, iets minder dan de voorgaande, maar wat een mooie run.... kippenvel, het Ohhhh en brrr horen we van de tribune. Achter ons roept iemand,.... " Die voel je gewoon langs komen..." Dat speciale gevoel hebben wij al jaren, daar doe je het voor. Show maken, laten zien dat het " oude" nog niet is afgeschreven, dat je met 70 jaar oude motoren nog steeds mee doet, onze passie........ Daarna komt de thuisrijder Whipsering Giant, V8, V12, Turbines, hoe mooi kan het zijn in een finale? Whispering heeft een mooie balans, hangt mooi in de ketting, maar als de pushdown valt gaat de snelheid eruit,.... 94,58 meter.

We zijn 2e !!!!!!! En alles is heel. Wel zit de hele trekker onder de olie, een verloren oliepeilstok heeft dit veroorzaakt, maar onze trots is er niet minder om. Dinsdag vooral poetsen en controleren. De wijzigingen die we deze winter hebben gedaan lijken hun vruchten af te werpen, als maakt natuurlijk 1 zwaluw nog geen zomer. 

Op de terugweg vanuit Langendijk ( nu opde afsluitdijk) met een geweldige beat op de computer, bedenk ik me wat een geweldige sport we bedrijven, wat een superteam we hebben en wat een donders mooie trekker....Team The Judge..... we love it.....

 

 

 

Videos van Powervalley Langendijk

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.