Starten maar

Vandaag was het zover, gisteren een aantal gespoten onderdelen opgehaald bij Kooiker in Rouveen en gistermiddag zijn deze gemonteerd. Dit waren de afschermingsplaatjes in de superchargers, de steunen onder de supercharger afscherming en het dashboard. Deze onderdelen waren nodig om de acceleratiepompen op te kunnen bevestigen en om een montageplaats te hebben voor het scherm van de datalogger. Al deze onderdelen waren dus nodig om vandaag te kunnen starten en de ontstekingen op tijd te kunnen zetten.
Het is natuurlijk altijd even spannend, als je een gereviseerde motor voor het eerst weer opstart, maar nadat de startknop was ingedrukt, starte de motor na 1x rond gaan. Ze liep direct mooi strak. Wel constateerden we een kleine waterlekkage, maar deze kan makkelijk verholpen worden.
Dan was het tijd de rechtermotor op te starten, ook deze pakte snel aan. Wat liep dat allemaal weer mooi. Een kleine lekkage aan de brandstofpomp werd geconstateerd, maar dat zal komende week worden verholpen.
Ook konden we nu mooi testen of alle data op de juiste manier verzameld werd. Zowel op het loggerscherm, als op het scherm van de laptop, kan je a la minute de gewenste gegevens aflezen.
Zo hadden we bij de vorige logger nog wel eens wat moeite met het meten van de toerentallen. Bij deze logger, loopt de puls voor de toeren via de ontsteking en dat werkt dan ook perfect. Ook konden we mooi de uitlaattemperaturen meten en zien. Dit werkt alles helemaal goed. Het kost een paar cent, maar dan heb je ook wat.
Zo zonder stickers ziet de trekker er nog wat maagdelijk uit, maar ook dat zal komende week verleden tijd zijn.

De eerste hindernis op weg naar het halen van Zwolle is dus genomen.
Komende week staan het monteren van de verzamelbak en de aandrijving op het programma.
Vooralsnog zijn we positief over deelname aan de wedstrijd in Zwolle, maar er kan zich natuurlijk nog steeds een probleem of moeilijkheid voor doen, die roet in het eten kan gaan gooien. Kortom het blijft spannend. Klik hier voor overige toegevoegde foto's.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.