Stroe 2015

Afgelopen zaterdag stond voor ons de 1e echte competitiewedstrijd op het programma. En wel te weten in Stroe, een baan waar we niet de beste resultaten op gehaald hebben en waar het lastig starten is.
In de voorbereiding hiernaar toe, hebben we ten opzichte van Zwolle en Ahoy vooral de banden onder handen gehad. Dus we waren erg benieuwd of dit goed zou uitpakken.
De light modified, liet zien dat het nog niet makkelijk was om achteraan te komen, helaas sneuvelde er in deze klasse een Griffon van de Green Spirit, pijnlijk om te zien, ook al is deze niet van ons.
Na een stuntshow met een vliegtuig, was het de beurt aan onze klasse, zo rond kwart voor 7 stond Eager Beaver aan de start. Ze hadden sowieso besloten maar 1 run te maken om daarna thuis alles te kunnen controleren. Jaap zette ene mooie run neer, helaas braken er aan het eind van de run 2 blowerbelts, de combinatie stond stil op 101.55 mtr.
Hierna werd de sleepwagen verzet, dus dat betekende hookpoints.
Alligator, voorzien van nieuwe kleuren kwam aan de start, de trekker pakte mooi op maar halverwege de run waren er een paar flinke backfires te zien en te horen, de afstand werd 91.78 mtr.
Super Kasper daarentegen, zette een goede prestatie neer, zij rijden nog op het oude type banden, maar kwamen hiermee tot een afstand van 93.23 mtr.
Double D met Daan op de bok, liet er geen gras over groeien en met een mooie run stond er een fullpull op het scorebord.
Hierna de beurt aan Whispering Giant, zij haalden het net niet en kwamen tot 107.81 mtr. Na deze run, duurde het even want de sleepwagen had last van luchtlekkage. Gelukkig werd dit na eng sleutelen opgelost.
Seaside was aan de beurt, ook zij reden een full pull.
Dit deden ook Double Screamin' en Black Cat. Eerst genoemde had een wat nare aanraking met de sleepwagen tijdens het afkoppelen, er raakte een steigerbegrenzer beschadigd, dit werd met behulp van een kraan weer opgelost.
Na Black Cat stond de sleepwagen weer stil met panne, en ditmaal voor een wat langere tijd. Even was het spannend of niet de gehele klasse overgereden zou moeten worden.
Gelukkig kon na een tijd Lambada aan de start verschijnen, ook zij reden een full-pull.
We wisten dus wat ons te doen stond, wilden we mee naar de finale dan moesten we de 110 mtr vol zien te maken.
Theo voelde en ging mooi op het gas, onderweg een beetje bijremmen om niet al te ver op links uit te komen, het werd spannend, we stonden ter hoogte van de 110 mtr, maar ja je weet nooit precies waar je gestart bent.
Even later verscheen het verlossende woord op het scorebord..... FULLPULL .......... We zaten dus in de finale.
Hierna reed Whispering Giant de run over, dit ter compensatie omdat er tijdens hun run wellicht al iets geweest zou kunnen zijn met de sleepwagen.
We stonden dus met 7 in de finale.
Deze finale werd verreden voor de Keep Moving Bleu, als je gewend bent aan de Orange dan is de blauwe niet direct onze favoriet.
Helaas kwam Double D niet weg, de rechter motor had een ontstekingsprobleem.
Seaside zette een goed run weg, 84.84 mtr.
Double Screamin'ging minder snel over de baan en kwam tot 79.33 mtr.,een behoorlijk verschil.
Hierna Black Cat, konden zij voor een verrassing zorgen, de trekker ging er mooi in hangen maar bleef steken op 74.48 mtr.
Lambada ging goed van start, maar tijdens het laatste deel van de run, hield de rechter motor er mee op. 71.61 meter.
De spanning steeg, waar zouden we terecht komen?
Voorzichtig voelend naar grip reed Theo weg, bij de 20 meter het gas er vol op, in een rechte lijn zonder te remmen naar achteren. Met spanning keken we naar het scorebord........ 76.59 mtr, een topprestatie voor ons.
Al laatste Whispering Giant, een mooie run en de afstand kwam op 83.08 meter.
Seaside 1, Whispering 2, Double Screamin' 3, The Judge 4, Black Cat 5, Lambada 6, Double D 7, Eager Beaver 8, Super Kasper 9, Alligator 10 en Burning Madness 11.
We vertrokken na een lange klasse die meer dan 2 uur duurde voldaan naar huis.
Komende dagen onderhoud en controle.
Komende zaterdag staan we met de trekker in Genemuiden bij de Brommersprint die daar gehouden wordt. Veel techniek en indrukwekkende snelheden en daar zijn we wel van.
Het filmpje van onze runs is te vinden in de Film Gallerij.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.