Stroe 2019 GERTverderre.....

Stroe, een wat andere opzet maar goed voor elkaar met grote schermen waarop het publiek naast de live runs ook nog eens mooi de herhalingen kon zien en waarop op een mooie manier de wedstrijd qua afstanden en dergelijke gevolgd kon worden.

Onze klasse mocht de wedstrijd openen. Black Cat stond als eerste voor de sleepwagen, de start was een lastige, maar na de eerste meters ging de trekker hangen en trok wat naar rechts en nog verder en deze was niet te houden en ging buiten de baan. Whispering Giant had voor deze gelegenheid, de Pro Pullers thuis gelaten en stond op de aloude Puller 2000 banden, ook hier een lastige start, links een groeiend wiel en de trekker ging aan de linkerkant de baan uit. Onze klasse kwam nog niet erg uit de verf. 

Dan was het Judge time, de sleepwagen werd op het midden gezet en de trekker aangehaakt. Theo ging heel rustig op het gas en pas bij ongeveer 30 meter ging het gas vol open, een mooi balans en een dikke full-pull waren het resultaat, het kon dus wel op deze baan. Seaside kwam en reed naar 103,47 mtr. Daan toerde de Bits 'n Pieces op, ging mooi van start, maar belandde ook over de zijlijn, diskwalificatie. Dan Rising Star, een mooie start, wieltjes omhoog en gaan, helaas kwamen zij ook niet naar het eind want de trekker ging links uit de baan. Super Kasper dan, ze gingen vanaf het midden van de baan van start, net toen de trekker wilde gaan hangen, trok deze naar links, het gas eraf en remmen, 54,58 mtr. Alligator is nog niet klaar en zal waarschijnlijk in Made op de baan staan. Succes mannen met de laatste loodjes.

Eager Beaver dan, de mannen hadden een drukke week achter de rug, controle na Loerbeek bracht een gebroken pistonpen aan het licht, hierom werden bij 3 motoren de drijfstangen vervangen. Loon naar werken, want er volgde een geweldige run die net voor de full-pull lijn strandde. Dan onze grootste concurrent als het om het klassement gaat, Gert zat achter het stuur van de Lambada en ging voortvarend van start. Maar ook hier trok de trekker naar links en kon Gert hem niet binnenhouden, diskwalificatie ook voor het Lambada team. Black Cat deed de proeftrek over en kwam tot een afstand van 81,99 mtr, nadat er 1 blowerbelt was gesneuveld. Whispering Giant kwam voor hun 2e poging tot een afstand van 105,67 mtr.

Met de enige full-pull in onze klasse, stonden we met Seaside, Whispering en Eager Beaver in de finale, mooi dat wederom alle types motoren te zien waren. Wij mochten als eerste aanhaken en ja dan bijt je de spits af, wederom het midden van de baan gekozen. Theo ging iets vlotter op het gas, na 30 meter trok de trekker wat naar rechts, een kleine remcorrectie en de trekker bleef langs het lijntje lopen, rond de 90 mtr, drifte de achterkant van de trekker naar rechts en bij 100 mtr ging het gas eraf, ook wij hadden de kalklijn geraakt...... Seaside dan, zij vertrokken en kwamen in ons spoor terecht, het gas ging eraf om niet buiten de baan te komen, 91,02 was de afstand. Whispering Giant dan weer, hun 3e run, ook nu weer een trekker die naar links trok en al vlot het gas eraf, 57,58 mtr. Dan Jaap met de Beaver, een mooie run, mooie balans en strak rechtuit, 97,03 mtr en een eerste plaats. Mannen gefeliciteerd, na een week hard werken de grootste beker mee is natuurlijk erg mooi.

Tja, een dubbel gevoel, een bijzondere baan waarbij het jammer is dat deze zo van invloed kan zijn op de prestaties van de verschillende trekkers, de baan "lezen" of juist inschatten was dus erg moeilijk. Het leek ook wel willekeur of je er nu rechts of links uit vloog. We waren dichtbij een overwinning gezien de afstand die we haalden in de finale, maar ja dan moet je wel binnen de lijntjes blijven kleuren..... Onze 4e plek leverde evengoed wel mooie punten op, stonden we voor aanvang van de wedstrijd 6 punten achter op koploper Lambada, na de wedstrijd zijn dit er nog "slechts" 2, echter Seaside is ook 3 punten dichterbij gekomen en staat er nog maar 4 op ons achter. Het blijft zo wel spannend voor de competitie. 

De week voor Stroe hebben we gebruikt voor het aanpassen van onze trekker, we willen constant presteren en de lat ligt hoog dus laten niets aan het toeval over. Zo vinden ook wij dat stilstand achteruitgang is en hebben daarom ook nog een aanpassing gedaan die ons verder moet brengen. Gevolg hiervan is wel dat de trekker niet meer in de bus past....... Zonder de hulp van een aantal personen en sponsors rondom ons team hadden we niet in Stroe op de baan gestaan. Arjan Schoonhoven van Tosec, super bedankt dat je voor ons een spoedorder er even tussendoor kon krijgen, onze tekening lag woensdag om half 8 in de mail van Tosec en om 13.00 uur was het bestelde al in ons bezit. Hendry Weever van Weever Containers uit Ens, een belletje of hij ons naar de wedstrijd wilde brengen, leverde de volgende reactie op; Dat hoef je toch niet te vragen...... Een appje naar Jan van Rees, Jan mogen we jullie container nog een keer lenen, zonder woorden terug maar met een dikke duim wisten we dat dat ook weer geregeld was. Super bedankt voor jullie medewerking !!!!

 Komende week de boel controleren en dan zaterdag op naar Made waar we de proeftrek hebben. We houden u op de hoogte, en houdt de site in de gaten want het filmpje van afgelopen zaterdag zal spoedig volgen.

 

 

 

Videos van Stroe 2019 GERTverderre.....

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.