Tzum op de sloffen?

Afgelopen zaterdag mochten we naar het Noorden afreizen, naar Tzum. In de weken hieraan voorafgaand, best druk geweest met de trekker. Zo hebben we een planetair vervangen omdat er een tand van een tandwiel los gekomen was. Omdat we toch de achteras los hadden ook maar de lagers in de achteras vervangen en alles goed schoongemaakt en voorzien van frisse olie.
Waar we nog het meeste werk aan hebben gehad is een "nieuw"setje banden. Twee set demonteren, alles schoonmaken, opnieuw op onze eigen velgen monteren, slijpen en poetsen. Klinkt helemaal niet zo ingewikkeld maar al met al was dit toch een tijdrovende klus.
Benieuwd naar hoe deze banden het onder onze trekker zouden doen, trokken we naar Tzum. Onze klasse was als laatste aan de beurt. De wedstrijd was fors later begonnen, aangezien bij aanvang de hele baan toch niet goed bleek te zijn. Hier is daarna de nodige aandacht besteed en uiteindelijk lag er toch een redelijk goede baan voor de modifieds. De start was ten opzichte van eerdere klassen, 10 meter opgeschoven.
Net voor onze klasse begon, vielen er wat regenduppels uit de lucht. Alle voorgaande klassn werden al met floating finish verreden, dus zonder finale.
We waren als zesde aan de beurt, en tussen de druppels door steeg de spanning hoe de trekker het zou gaan doen. Voor ons hadden al enkele trekker laten zien grote moeite te hebben met het vinden van de juiste grip. Groeiende banden en onstuimige runs waren het resultaat.
Theo ging rustig op het gas, net toen de trekker iets begon te deinen, drukte hij het gas door, de voorwieltjes kwamen los, een geweldige balans, een prachtige versnelling. de trekker trok wat naar links, Theo remde bij, dit hielp deels, even ging het weer recht, toen toch weer naar links. Toch wilden we weten of de trekker aan het eind van de run de grip hield of snel tot stilstand zou komen, dus bleef het gas er vol op. Zelfs na het overschreiden van de lijn hadden we nog flink snelheid, het gas ging dicht toen de rode vlag gezwaaid werd.
Op de onboardbeelden is nog net de 100 mtr lijn te zien die onder de trekker verdwijnt. We hadden een geweldige afstand gehad als we binnen de baan waren gebleven. Echter telde deze afstand niet mee maar evengoed waren we enorm tevreden. We hebben zo het op deze baan lijkt een enorme stap vooruit gemaakt met deze banden. En zien daarom uit naar komende zaterdag. We reizen dan af naar Alphen, waar de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma staat.
We gaan ons best doen daar weer evenzo verrassend uit de startblokken te komen, waarbij we zullen proberen de trekker binnen de witte lijnen te houden.
Wellicht tot ziens in Alphen.
Het filmpjes is hier te vinden: http://www.thejudge.nl/content/judge-tzum-2016

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.