Vorderingen voor Zwolle

We maken langzaam vorderingen naar het eind resultaat. We hebben de velgen en banden er nu definitief onder zitten. Hier en daar zelfs al onderdelen gepoetst. Verder wordt de datalogger uitvoerig getest of alle onderdelen die zijn aangesloten ook daadwerkelijk gegevens produceren en of deze vast gelegd worden door de computer.
Zo hebben we onder andere de pomp die we gebruiken voor het primen van de motoren aangesloten om te zien of we de oliedruk konden meten. Dit werkte perfect. Verder hebben we een haarfohn aangesloten en die een voor een in de uitlaten gestoken om zo te zien of alle sensoren die de temperatuur van de uitlaatgassen moeten meten, ook werkten. De wielsnelheidssensoren werken ook, evenals de meter voor de stand van de gashendel. Het zijn straks heel veel gegevens, maar beter teveel dan te weinig.
Afgelopen week kwamen we bij het afvullen van het koelsysteem nog tot een nare verassing. Een van de waterpompen werd tijdens het pompen wel erg heet, hetgeen erop duide dat deze pomp zijn beste tijd gehad heeft. Hierop besloten we beide pompen maar te moeten vervangen. Na een zoektocht op internet, vonden we gelukkig een bedrijf wat twee van deze pompen op voorraad had. Deze zijn inmiddels gemonteerd en werken zoals het zou moeten.
Verder hebben we de remmen van verse olie voorzien en ontlucht.
Ook hebben we het kroon- en pignonwiel weer in de carrier gemonteerd en afgesteld.
De laatste hand wordt gelegd aan het afmonteren van de ontstekingen, zodat we komende zaterdagmorgen kunnen gaan proefdraaien en de ontstekingen precies kunnen afstellen.
Verder wachten we nog op wat onderdelen die of vrijdag of zaterdag, bij de spuiter gehaald kunnen worden.
Daarna moeten we nog de verzamelbak en de gehele aandrijflijn monteren en zijn er allerhande kleine werkzaamheden die nog gedaan moeten worden. Kortom de komende weken hoeven we ons nog niet te vervelen. Maar dat is al wel zo'n beetje de gewoonte in onze sport, je hebt een bepaalde planning en het blijft tot het laatst spannend of alles weer op tijd af zal zijn. Kortom het komt weer op de laatste dagen aan.
Het ligt in de bedoeling om volgende week zaterdag de trekker zo ver klaar te hebben, dat we ermee de weg op kunnen om de afstelling van de koppelingen te testen en om de remmen even in te remmen. Waar we dit gaan doen is nog niet helemaal zeker, wellicht dat we dit weer ergens indoor gaan doen.
De laatste foto's vindt u natuurlijk weer hier.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.