Winterwerk 2011/2012

Afgelopen week zijn de motoren van het frame gehaald en zijn de superchargers gecontroleerd. Van beide motoren zijn de koppelingsplaten in de supercharger versleten dan wel zo ver afgesleten te zijn, dat we hier niet een compleet seizoen meer mee kunnen rijden.
Deze onderdelen zijn niet zo maar even te bestellen, we hebben al jaren goede ervaringen met het bedrijf Vulka uit Veenendaal. Dit bedrijf is specialist in het repareren van remonderdelen en koppelingen. D.m.v. vulkaniseren, brengen zij nieuwe voeringen aan op de bestaande platen.
Verder kwamen we in de supercharger van de rechtermotor een gebroken aandrijfas tegen. Waarschijnlijk heeft deze het op het EK al begeven, maar daar en de navolgende wedstrijd in Bakel gelukkig geen verdere schade aangericht. Door de vorm van het breukvlak, was dit ook niet aan de prestaties te merken, want de supercharger bleef aangedreven.
We hebben dus wel geluk gehad, want voor hetzelfde geld, blijft de as niet op zijn plek zitten, maar schiet deze de motor in met alle gevolgen van dien.

Verder kregen we bericht vanuit de USA, dat onze banden gereed zijn voor afhaling. Samen met nog wat onderdelen, die nog binnen moeten komen, zullen deze hopelijk eind volgende week in Nederland arriveren.
De overige foto's staan in ons fotoalbum, door hier te klikken kom je er ook.
Wordt vervolgd.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.