Aagtekerke 2019

Reden we vorig jaar ook in het Zeeuwse, maar toen in Cadzand, nu mochten we vertrekken naar Aagtekerke. Wel jammer dat 2 Zeeuwse evenementen op 1 dag plaats vinden, lastig ook voor sommige teams aangezien de deelnemers unlimited eerst naar Cadzand moesten en daarna direct door naar Aagtekerke.

Vanwege vakantie's en andere bezigheden, werd er met een klein team afgereisd naar Zeeland. De trekker had het nodige onderhoud gehad na Putten en gelukkig waren er geen grote schades geconstateerd. 

Onze klasse stond als laatste op het programma en nadat Lambada die in Cadzand ook nog de mini modified klasse had gereden, gearriveerd was, konden we na een kleine pauze van start. Rising Star had de proeftrek, daarna mochten wij voor het echie. We hadden al gezien dat de baan erg hard was en dat het lastig grip vinden was. Theo ging behoedzaam, zoekend naar grip, voorzichtig op het gas. Pas laat zat het gashandel onderin, de trekker kwam niet echt in balans, toch werd er een full-pull gehaald. 

Hierna de beurt aan Whispering Giant, die met een redelijke balans ook een full-pull noteerde. Seaside kende een onrustige run en kwam tot 102,23 mtr. De Bits 'n pieces voelde zich thuis op deze klei, er werd gemakkelijk een full pull gereden. Eager Beaver had helaas problemen met 1 van de motoren en reed met 2 draaiende V8 en naar een afstand van 70,05 mtr. Super Kasper haalde een afstand van 65,82 mtr. Rising Star, had een mooie balans en haalde ook de 110 mtr. Hiermee lag Seaside uit de finale. Lambada stond aan de start met weer "oude" Willem op de bok. Hij kan het nog steeds, ook voor Lambada een full-pull.

De pull-off dan, wat kleine wijzigingen aan de trekker, wederom rustig op het gas, de trekker groef aan het eind behoorlijk door maar wederom weinig balans, 100,80 mtr. Nu afwachten wat de rest zou gaan doen. Whispering had een toprun, mooie balans en de snelheid zat er goed in, 104,19 mtr. Daan zette na een mooie run de trekker stil op 102,28 mtr. Rising Star ging ook net aan onze afstand voorbij, 101,78 mtr. Als laatste stond Lambada voor de sleepwagen met draaiende motoren. Opeens werd er druk naar de motor rechtsvoor gekeken, uit de bovenkant van de olietank lekte olie, er werd besloten niet te rijden. Later bleek dat het filter van deze motor vol met gruis zat, verstandige keuze dus, al zal er inwendig behoorlijke schade zijn aan deze motor.

We behaalden dus een 4e plaats, wel tevreden dat alles nog heel was, maar minder tevreden over het resultaat. We hadden graag 2 mooiere runs laten zien, helaas je kan niet altijd 5 of 6 gooien.

In het klassement staan we nog stevig op de 2e plaats. De nummers 3,4 en 5 zijn wel van plaats verwisseld.

De stand ziet er als volgt uit:

 1. Lambada 123
 2. The Judge 111
 3. Whispering Giant 101
 4. Seaside Affair 98
 5. Eager Beaver 97
 6. Bits 'n Pieces 86
 7. Super Kasper 74
 8. Rising Star 74
 9. Black Cat 47

 

Next stop is Lochem op 3 augustus, ook daar rijden we als laatste klasse, zo rond de klok van 21.30. Komende 2 weken..... ? We houden u op de hoogte.

 

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.