Eext 2011

Gisteren vertrokken we rond de klok van 8 naar Eext. Het weer was goed, al was het wel bewolkt, maar we hoopten op een droge pullingdag. In Eext aangekomen voelden we een paar spatjes maar na dit buitje bleef het de hele dag droog. Er lag een goede baan, dus zouden we nu eindelijk eens goed kunnen ervaren, wat onze trekker kan.
De 3.5 ton stond als eerst op het programma. Bertus had de proeftrek en reed een full-pull. Besloten werd de sleepwagen wat zwaarder te zetten. Wij mochten als tweede aanhaken. We hadden voor ons doen een vrij lage bandenspanning gekozen, mede omdat we de voorgaande wedstrijden niet echt balans konden vinden. De start was moeizaam, Theo bouwde de run goed op, maar de snelheid en de balans waren ver te zoeken. De trekker stond stil bij ruim 87 meter. Aangezien dit ook een proeftrek was, besloten we de run over te doen. De trekkers na ons reden allemaal een full-pull. Toen waren wij weer aan de beurt en met een nog lagere bandenspanning probeerden we de trekker meer grip te laten krijgen zodat het neusje omhoog zou gaan. Helaas gebeurde dit ook de tweede run niet, wel kwamen we met de verzwaarde sleepwagen een metertje of twee verder, maar ook hier konden we niet echt blij van worden.
Op Popeye na, reden al onze tegenstanders naar de 100 meter.
Op plaats 1 kwam Bandit, gevolgd door Double Screaming en op de derde plaats Whispering Giant.

Huiswerk genoeg dus voor komende week. We gaan naarstig op zoek naar meer grip en hopen die op zeer korte termijn te vinden, want komende zaterdag staat al weer de wedstrijd in Putten op het programma. Meer info op: www.beachpull.nl

De filmpjes van onze runs zijn hier te vinden.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.