Gemeen spannend, verslag Alphen

Na Montfoort stonden we op een vijfde plaats in he klassement. 6 punten achter de nummer 4 Double Screamin en slechts 1 punt voor op Double D en Black Cat.
Dus plaats 4 tot en met 7 zitten dicht bij elkaar. Nu is een gat van 6 punten nog niet zomaar dicht gereden, dus omhoog kijken deden we niet echt, ook wetende wie daar staat en welke potentie die trekker heeft. Voor blijven op de andere twee was meer ons doel.
We vertrokken rond een uur of drie vanuit IJsselmuiden en kwamen rond half zes aan. Het was warm in Alphen en we hadden een mooi plekje dichtbij het begin van de baan. Mooi overzicht, je ziet dan iedereen langs komen.
Onze klasse was als laatste aan de beurt, dus we konden mooi zien hoe de baan zich hield.
Nou hier bleek genoeg grip in te zitten, in de klasses voor ons gebeurde er van alles.
In de light modified national, sneuvelden er al diverse achterassen. In de superstockklasse, sneuvelde er nog veel meer. Hierdoor werd Zapo kampioen, aangezien beide machines van Zeinstra als beide machines van Team van der Waal er een vuurwerkshow van maakten en ver terugvielen in het klassement.
Het was al donker toen onze klasse van start ging. Wij stonden als derde op de lijst/ Seaside had de proeftrek, maar de wagen ging iets lichter dus had Rising Star de volgende proeftrek, zij besloten over te rijden dus wij mochten de eerste offieciele run neer zetten.
Theo kon vlot op het gas en de trekker ging er mooi in hangen. Mooi door het midden en zonder te remmen stonden we stil op 95,79 mtr. Ja en dan is het lang wachtten, het hele veld moest dus nog om een beetje te weten waar we zouden uitkomen.
Jordi reed op Double Screamin en vertrok mooi, rond de 60 mtr moest hij wat remmen en kreeg last van een groeiend wiel, de trekker werd onstuimig en jordi trok het gas dicht, er stond een afstand van 89,07.
Daan ging hard van start met Double D en reed tot 99,57 mtr, over onze afstand heen dus. Lambada en Seaside plaatsten zich voor de finale, evenals Whispering Giant door een afstand in de 100 mtr te rijden.
Super Kasper raakte na mooi op weg te zijn, vol buiten de baan. The Rebel ging wat onrustig van start maar het gas bleef erop en een afstand van 66,57 was t resultaat.
Burning Madness had er weer mooie vlammen op staan en de trekker kwam tot een afstand van 85,90 meter. Alligator kende ook een nieuwe chauffeur, hi jzette een afstand neer van 67,22 mtr. Als laatste kwam Black Cat in actie, ergens rond de 55 mtr viel er een motor uit en zo kwamen ze tot stilstand bij 77,76 mtr.
Ok we waren dus zesde geworden, hadden twee punten verloren op Veldhuizen en staan dus nu op zes in het klassement. 1 punt achter op Double D, 5 punt achter op nr 4 en 4 punt voor op nummer 7, het blijft dus spannend.
Komende zaterdag reizen we naar Tzum en gaan dan zien welke plek in het klassement we uiteindelijk gaan neerzetten.
De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Lambada, met Seaside op plaats 2 en Whispering Giant op 3.
Lambada mag zich met een voorsprong van 13 punten bijna kampioen noemen.
Klik hier voor ons video album.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.