Machtig mooi Putten........

Geweldig wat een dag was het gisteren. Stik nieuwsgierig wat we zouden gaan doen, op de geleende banden, reden we rond half twee richting Putten. Ook wel twijfel natuurlijk, want wat als de trekker nu nog niet los kwam en het niet aan de banden lag, wat zou het dan kunnen zijn?
Dus al met al erg benieuwd.
Onze klasse startte als eerste en de baan zag er op zich goed uit. We reden voor de Big Benz sleepwagen. Als 1e mocht Popeye, de proeftrek doen. Zij kwamen in de 1e trek niet goed weg, en haalden 82.83 mtr. Seaside had een mooie run en kwam tot een full-pull. Daarna Bandit, die heel strak in de ketting ging hangen en kaarsrecht naar het einde reed. Black Cat werd vandaag gereden door Bastiaan Buiting, ook hij zette met deze voor hem vreemde trekker een FP neer. Double D, was er ook weer bij voor een demo. En wat prachtig om dit project over de baan te zien stuiven.
Burning Madness, was er vandaag ook weer bij. Zij schoof 6 plaatsen op, vanwege startproblemen, zij kwamen uiteindelijk aan een afstand van 87.44 mtr. Double Screaming en Eager Beaver haalden ook een full pull.
Dan was het Judge time,...... we gingen er maar eens goed voor zitten. Theo ging rustig maar wel resoluut op het gas. De start was mooi en ............ ja de voorwieltjes kwamen de lucht in. Wat ging de trekker er geweldig in hangen en zo kwamen ook wij voorbij de 100 mtr, al moest er onderweg wel behoorlijk geremd worden om niet links de baan uit te gaan. Ook kregen we te maken met iets wat voor ons compleet vreemd was, namelijk een groeiend wiel. Maar wat mooi en wat een run, het zat hem dus toch in de banden.
Hierna kwam Whispering Giant, in de feestvreugde heb ik die run een beetje gemist, maar zij werden gediskwalificeerd, of dit nu kwam omdat ze de lijn geraakt hadden of doordat ze een aantal gewichten verloren waren, weet ik niet.
Rising Star reed ook een full pull, Impala kreeg de motoren niet gestart en L'aspirateur kwam tot 58.77 meter.
We gingen dus met 8 tractoren de finale in. Helaas kon Willem Veldhuizen vanwege problemen met het vliegwiel niet terug komen. De mannen van Bandit, merkten ook net voordat de finale begon, dat er problemen waren dus ook zij konden helaas niet terug komen.
De eerste finale afstand werd neergezet door Seaside, 65.68 mtr. Daarna Bastiaan weer met de Black Cat, met een hevig pluimende motor, wist hij de vlag te verzetten naar 75.88 mtr. Hierna was het Bertus met de Double. Hij moest ook aardig corrigeren om niet rechts buiten de baan te raken, maar zette desondanks de verste afstand neer, 83.53 mtr. Hierna kwam Eager Beaver en zij kwamen tot 79.66 mtr, tot dan een tweede plek.
Zenuwen, nagels, sigaretten, en biertjes, alles passeerde de reveu om klaar te zijn voor onze finalerun. We hadden voor de finale de bandenspanning nog iets laten zakken. Ook besloten we om de trekker op links neer te zetten en te proberen op rechts uit te komen. The ging weer strak op het gas, de trekker beurde het neusje op en ging als een kogel. Strak langs het rechterlijntje en stond stil ergens in de 80 mtr.
Wat duurde het lang voor het scorebord de uitslag liet zien,......... en hoe verrassend, 85.48 meter, wat een afstand, wat een run, wat een dag....... Tot dan de eerste plaats, met nog 1 deelnemer te gaan. We stonden dus hoe dan ook op het podium. Rising Star, kwam de baan op en kwam tot een afstand van 64,98 mtr.......
WE HADDEN GEWONNEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ONGELOOFELIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De prijsuitrijking was een hele leuke, want naast het normale prijzengeld, was er door Enderle Fuelsystems ook nog eens een cheque voor de eerste plaats in onze klasse van 1000 Dollar.
Geweldig wat een heerlijk gevoel en wat een felicitaties kregen we en wat waren we blij. We hadden al wel eens op het podium gestaan, maar dan op een indoor of in het buitenland, maar voor de Nederlandse competitie was ons dit nog nooit gelukt. En dan nu voor het eerst op het podium en dan ook nog op het hoogste treetje. Sowieso trouwens ook de 1e keer dat er een twin Griffon een eerste plaats haalt voor het NL kampioenschap in de 3,5 ton.
Bij deze willen wij iedereen bedanken, die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Onze sponsoren, die ons natuurlijk al zo lang steunen. Bertus Boer, voor het lenen van de banden. Onze fans, die er steeds op de wedstrijden zijn en van te voren elkaar bellen om te vragen, wat wij in de werkplaats aan het doen zijn en wat ze verwachten.
De filmpjes en de fotos zijn nog niet rijp voor publicatie, dus die volgen zo spoedig mogelijk.
Het was nog lang onrustig in Putten en samen met onze fans hebben we een leuk feestje gehad, het was al aardig laat toen we in IJsselmuiden aan kwamen.
Binnenkort dus meer hier op de site.

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.