Seizoenseinde 2018

September 2017, starten met de bouw van The Judge MKVI. Nieuwe ideeën en veel veranderingen. Race tegen de klok om voor Zwolle onze thuiswedstrijd klaar te zijn. Dat lukt, een mooie 1e run met een wat rare landing aan het eind. Nog een keer aanhaken, en ineens sta je er heel anders voor. Een motor op een hoop en een krom frame...
Uithuilen, een paar biertjes en opnieuw beginnen. 
Bertus Boer stelt ideeen en het materiaal voor het nieuwe frame beschikbaar. Een gedegen plan wordt gemaakt. De banden nog anders geslepen.

De eerste wedstrijden zullen we moeten missen. Ons plan wordt bijgesteld. Dit zal een seizoen worden van testen en uitproberen. Op de Beachpull staan we er met de MKVII. De modified is nog even wennen. De testpull in de Unlimited geeft ons een goed gevoel. Wat een run en de potentie is er. 
Cadzand 4e, Lochem 4e, meer en meer weten we met de nieuwe trekker goed in te spelen op de baan. Zele, een derde plaats. 
Door het missen van zoveel wedstrijden, 9e in de competitie.

Dan staat Alphen op t programma. Met daarbij ook het EK, we willen nog 1x vlammen in het NK. 
Dan vrijdagavond een berichtje, of we mee willen doen aan het EK, natuurlijk willen we dat. 
Zaterdag, niet een geweldige run op de wat losse baan, we komen in een spoor en Theo moet van t gas om niet buiten de baan te komen. Een 5e plaats.

Strategie bepaalt voor zondag. We gaan rijden met een wat afwijkende bandenspanning. De 1e run.... rustig op het gas, direct corrigeren, de trekker haakt op, gaat hangen en blijft gaan. T gas gaat eraf na de 100 mtr.

Finale, met 7 trekkers. Whispering zet de vlag op 94,51. Iwan komt tot 89,57. Lambada met jarige oude Willem komt met een superrun op 103,42. Green Monster zet 91,06 neer. Aftermath komt tot 86,57. De baan wordt tussen de 85 en 95 mtr losser. Komen we er door? De spanning stijgt....
Weer behoedzaam op t gas, een paar remcorrecties, Theo laat haar wat naar links lopen, de trekker hangt er mooi in, en graaft aan het eind door. 93,10 mtr. Een 3e plaats. Spannend want er moet er nog 1, Black Power komt echter niet aan onze afstand. 
Wow, een derde plaats.... op het EK..... dat we zo nu en dan kunnen vlammen weten we. Maar dit hadden we nooit verwacht. 
Volop feest gevierd natuurlijk. Vandaag wakker geworden met de gedachte..... Ja echt .... 3e van Europa !!!!!

Sponsoren, bedankt dat jullie dit mogelijk maken. 
Bertus Boer, Ben Vreemann, Arjen Schoonhoven , Joris Hemme, Geert de Leeuw, dank voor de hulp bij de nieuwbouw en t leveren van de onderdelen.

Stta Alphen, geweldig dat jullie dit in zo korte tijd voor elkaar gekregen hebben. 
Van t weekend ook weer gezien en gemerkt hoe dicht verdriet en geluk bij elkaar liggen. 
Een bewijs van wat een mooie “ familie” tractorpulling” ook weer is.

Na een zwaar seizoen, met de mooiste afsluiting die we ons konden wensen.

Proud to be a member of team 
The Judge.

Cu in Zwolle.

 

Videos van Seizoenseinde 2018

Laat wat van je horen Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <i> <u>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.